Naleśniki

29 listopada 2012

Naleśniki Naleśniki jak reszta deserów może być stosowana jako dodatek do dania lub danie zasadnicze, bardzo często są serwowane w postaci obiadu na słodko.Aby przygotować naleśniki niezbędne jest mleko, jajka oraz mąka.. Najpierw należy ubić żółtka z cukrem następnie dodać mleka. Mleka zapewni nam walory smakowe i znacznie zwiększy objętość przygotowywanego ciasta naleśnikowego. Po połączeniu ze sobą wszystkich tych składników należy ubić je do uzyskania jednolitej masy. Następnym krokiem jest smażenie, na rozgrzany olej wylewa się cześć masy naleśnikowej i smaży się ja z obu stron na rumiany kolor. Naleśniki można pić i podawać na różny sposób. Podstawowy to placek, następnie rulon i koperta. Do ostudzonych naleśników można stosować różne dodatki są to między innymi dżemy, konfitury, owoce i bita śmietana. Częstym dodatkiem bywa również ser na słodko. Zaletą tego typu deserów jest możliwość szybkiego przygotowania i łatwego odgrzania. Naleśniki cieszą się szczególnym powodzeniem u dzieci.

» Kategoria: Desery » Tagi: danie, jedzenie, kuchnia, naleśnik, pozywienie, wypieki

  • Kategorie

  • Strony

  • Wstęp

    Niby nie jest żadną sztuką przyrządzić smaczny rosół, jednak jest kilka tajemnic, które sprawią, że będzie on jeszcze smaczniejszy niż przyrządzany do tej pory. Najsmaczniejszy rosół jest Wedy, gdy będzie ugotowany z kury. Szczytem marzeń jest kura zdobyta na wsi, od krewnych. Gdy wkładamy oczyszczone i umyte mięso do garnka, to podczas zagotowywania na górę wydostaje się białko w postaci piany, która obowiązkowo należy zebrać. Rosół musi być klarowny. Jest sposób, aby ułatwić sobie zadanie zbierania szumowin: wystarczy włożyć mięso do garnka na gotującą się wodę. Białko, zawarte w mięsie od razu zetnie się i nie uwolni. chwilówki online chwilówki online chwilówki online Cytrynówka bemar

  • Wpisy

  • Architektura świata

    Nie wolno nigdy dodawać do rosołu liści laurowych, bo nieodwracalnie zmienia on smak tej zupy. Dodajemy również podstawowe jarzyny, jak marchewka, pietruszka, trochę selera oraz por. Dla poprawienia smaku, na kilkanaście minut przed końcem gotowania można dodać całą, przysmażoną na palniku gazowym cebulkę. Dodaje ona niepowtarzalnego smaku tej potrawie. Nie można zapomnieć także o makaronie. Najlepiej, gdy jest długi i cienki, ale nie spaghetti.